IFK Göteborg vann mot Jönköpings Södra. Foto: Bildbyrån

Jönköpings mardrömssvit fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Inte sedan 1950 har Jönköping Södra vunnit mot IFK Göteborg. Och den tunga trenden fortsätter efter 0-2 på Stadsparksvallen.

Det tippade topplaget Göteborg har inte imponerat under vårsäsongen i Allsvenskan. Frågan var nu om Blåvitt kunde vända trenden efter en dryg månads uppehåll.

Inför matchen låg J-Södra tolva och IFK Göteborg elva och lagen jagade viktiga poäng för att klättra i den jämna tabellen.

Offensiv start

Det var bortalaget som inledde starkast på naturgräset i Jönköping.

Tobias Hysén skickade tidigt iväg ett tungt långskott som U21-landslagsmannen Anton Cajtoft dock kunde mota undan.

Det var också Göteborg som skulle ta ledningen – och det gick undan. Mittback Mattias Bjärsmyr servade Tobias Hysén, som volleypassade New York City-lånet Mikkel Diskerud som distinkt rullade in 1-0 till bortalaget.

Jagar seger

Jönköping var i desperat behov av färska poäng efter bara en seger de senaste åtta matcherna.

Och i andra halvlek fick J-Södra igång pressen. Vänsterbacken Tom Siwe var bara en ribbträff från en kvittering.

Direkt efter skapar man ett nytt anfall. Dzenis Kozica fick ett gyllene skottläge i straffområdet, men dribblade till slut bort sig själv.

I samband med offensiven blev det gruff och vänsterback David Boo Wiklander fick byta ut sin trasiga tröja.

Hysén upp i skytteledning

Göteborg kom tillbaka. Inhopparen Henrik Björdal måttade en långpass upp till en ensam Tobias Hysén som visade fin kyla i avslutet. I och med målet går han upp i delad ledning i skytteligan.

Det var 67 år sedan sist Jönköping slog IFK Göteborg. Och de grönklädda spelarna får nu alltså fortsätta vänta på att bryta mardrömssviten till nästa IFK-batalj.

Jönköping spelar nästa match borta mot Östersund. Göteborgarna tar emot nästjumbon Halmstad på Gamla Ullevi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.