Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se kramen som får Jonas Eriksson att ryta ifrån. Foto: Twitter/Bildbyrån.

Jonas Eriksson rasar mot videon på kramen: ”Extremt olämpligt”

Uppdaterad
Publicerad

José Mourinho skällde på domarteamet efter finalförlusten i Europa League.

Sedan kramades han med Uefas domarchef Roberto Rosetti – Jonas Eriksson fördömer det.

– Någonstans måste det finnas en värdighet och avståndstagande från det han (Mourinho) har gjort, säger Eriksson till SVT Sport.

Se bilderna som får Jonas Eriksson att reagera i spelaren ovan.

Sevilla vann sin sjunde titel i Europa League, efteråt var Romas tränare José Mourinho rasande på domaren Anthony Taylor och hans team. Han vädrade sin ilska verbalt, för att sedan krama om Uefas domarchef Roberto Rosetti. Kramen får experten Jonas Eriksson att rasa.

Europa League

– När en tränare under 120 minuter har uppträtt mindre bra, och så träffar man den som är domaransvarig, då ser jag det så otroligt svårt att man då ska ha en kram som avslutar en sådan konversation, säger Eriksson till SVT Sport.

– Någonstans måste det finnas en värdighet och avståndstagande från det han (Mourinho) har gjort, jag tycker en kram är extremt olämpligt, sedan vet ingen vad som hänt innan kramen ges, men jag tycker ändå den är olämplig, säger han.

”Då har man missförstått sin uppgift”

Mourinho fortsätter sedan att skälla på domaren Taylor, trots att domarchefen Rosetti står bredvid.

– Han (Rosetti) ställer inte upp för sin domare, han gör inte vad han förväntas göra, säger han och fortsätter:

– Han (Rosetti) måste stå upp för den han är chef för (Taylor), om någon står och skäller på honom är det hans uppgift att vara skyddet för honom, det är det som ledarskap är, om man är så rädd för Mourinho eller har respekt för honom eller vill vara kompis med honom, då har man missförstått sin uppgift.

Har dömt Mourinho: ”Tagit heder och ära av mig”

Jonas Eriksson har själv dömt flera matcher med José Mourinho, han minns framförallt Supercup-finalen 2013 i Prag mellan Bayern München och Chelsea.

– Jag var jag med om exakt samma sak vid bussparkeringen den gången, säger Eriksson och fortsätter:

– Han skrek åt oss, sedan när vi åker därifrån står han och klappar händerna åt oss ironiskt, innan har han suttit och tagit heder och ära av mig och mitt team och vår kompetens på presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet