Piteås Julia Karlernäs utsågs till årets mest värdefulla spelare i damallsvenskan 2018. Foto: TT

Petad två gånger – men hoppas på VM-plats: ”Liten chans”

Publicerad

Hon utsågs till den mest värdefulla spelaren i damallsvenskan förra året – men har petats i två raka landslagssamlingar.
Piteås guldmakare Julia Karlernäs, 25, har dock inte gett upp hoppet om en VM-plats.
– Jag tror att det finns en chans, men det kommer att bli tufft, säger hon till Fotbollskanalen.

Efter januarilägret har Julia Karlernäs inte fått chansen i landslaget. Varken i Algarve Cup eller i senaste samlingen, med matcher mot Tyskland och Österrike, fanns hon med.

En av anledningarna som Karlernäs fick var att hon måste bli ”mer internationell i sitt spel”.

– Det är klart att jag blev besviken när jag inte blev uttagen till Algarve-lägret eftersom jag ville vara med, men den besvikelsen har lagt sig nu. Jag kan inte vara mer än den spelaren jag är och prestera så bra jag kan, säger hon i en intervju med Fotbollskanalen.

Karlernäs säger att hon inte har haft kontakt med förbundskaptenen Peter Gerhardsson sedan uttagningen till Algarve Cup i slutet av februari.

Men VM-truppen tas ut den 16 maj och hoppet lever fortfarande.

– Jag tror att det finns en liten chans, men det kommer att bli tufft. Det beror lite på. Jag kan göra en väldigt bra vår, men sedan vill han kanske ha en annan spelartyp. Det beror inte bara på mig, även på vad han vill ha in. Men det finns en liten chans, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer