Experten om Blackstenius återkomst: ”Gillar det inte riktigt”

Publicerad

På onsdag gör Stina Blackstenius comeback i Linköping efter tre säsonger i franska Montpellier. SVT:s expert Daniel Nannskog hade dock gärna sett att anfallaren stannat kvar utomlands och krigat.
– Jag ser gärna att man är ute längre och att man inte återvänder, säger han.

I januari 2017 lämnade Stina Blackstenius damallsvenskan för franska storklubben Montpellier efter att ha slutat tvåa i damallsvenskans skytteliga med 20 fullträffar.

När SVT Sport i höstas hälsade på anfallsstjärnan och hennes svenska lagkamrater i Frankrike berättade hon att tiden utomlands varit tuff.

– Det är min första flytt någonsin och det har verkligen varit en tuff utmaning. Det är en ny kultur, ett nytt språk, nytt lag, ny tränare och ny miljö. Många gånger har det varit svårt, sa hon då.

”Gillar det inte riktigt”

Efter tre säsonger i Frankrike, där 23-åringen fortsatte att göra massvis med mål, är anfallaren nu tillbaka i Linköping och damallsvenskan igen. I januari skrev hon på ett tvåårskontrakt med klubben.

Ett beslut SVT:s expert Daniel Nannskog är tveksam till.

– Jag gillar det inte riktigt. Jag ser gärna att man är ute längre och att man inte återvänder. Då vill man gärna att man ska bita ihop och ta fajten och vara ute längre. Men det är ju trevligt för oss att se en sådan bra spelare på hemmaplan på nära håll, säger Daniel Nannskog i Sportnytt.

På onsdag spelar Linköping damallsvensk premiär när Växjö gästar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer