Regerande mästaren premiärvann på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Piteå inledde sin säsong i Damallsvenskan med en uddamålsseger mot Djurgården.

– Det känns fantastiskt skönt, säger målskytten Nina Jacobsson.

Efter en ojämn försäsong klev Piteå idag in i årets Damallsvenskan. För motståndet stod Djurgården som stod emot bra mot den regerande mästaren.

Det var också gästerna som hade den vassaste målchansen i den första halvleken genom Hanna Folkesson, men Piteåförsvaret kunde rädda upp situationen. Båda lagen såg märkbart slitna ut när klockan tickade mot halvtid.

– De är fysiskt väl förberedda och tar ut varandra lite, sade gästexpert Lotta Schelin.

Mål direkt i andra

Det mållösa resultatet stod sig hela den första halvleken.

– Det blir mycket långa bollar från Piteå och en förväntad matchbild. Men jag tycker att vi står emot bra, sade Folkesson till SVT Sport i paus.

Men direkt i den andra smällde det till för Piteå. Nina Jacobsson slog in bollen på halvvolley efter en nickskarv från Josefin Johansson.

Djurgården tryckte på för en kvittering men trots några riktigt farliga chanser och en farlig hörna i slutsekunderna, slutade matchen till slut med Pite-seger 1–0.

– Det känns fantastiskt skönt, vi gör en bra match men att få målet som avgör är fantastiskt skönt, sade målskytten Nina Jacobsson till SVT Sport

– Vi märker idag ganska tidigt att vår metod fungerar. det är viktigt att tro på det man gör.

Djurgården, som också aspirerar på topplaceringarna i tabellen fick en jobbig start på säsongen, men tar ändå med sig en bra halvlek från Piteå.

– Jag tycker att de är vassare än i första halvlek. Den andra börjar luta mot oss så det var lite dålig timing på målet. Men de är bra i sitt inläggsspel och till slut år de utdelning, sade Djurgårdstränaren Joel Riddez till SVT Sport efter matchen.

OBOS Damallsvenskan

Piteå IF logo

Piteå IF

1 - 0

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

LF Arena, Piteå
Publik: 1822
Domare: Pernilla Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.