Göteborg firar ett mål. Foto: Bildbyrån

Imponerande seger av Göteborg i premiären

Göteborg imponerade i den damallsvenska premiären borta mot Kungsbacka. En 3-0 seger som kunde blivit betydligt större om det inte var för Moa Öhman i nykomlingens mål.

Filippa Curmark inledde årets målskytte i damallsvenskan när hon gav sitt Göteborg ledningen borta mot nykomlingen Kungsbacka. På hörna sparkade hon in bollen efter att det varit rörigt i straffområdet, strax utanför den högra stolpen.

Några minuter senare var det dags för Göteborgs norska nyförvärv. Vilde Böe Risa utökade ledningen i den 19:e minuten på straff efter att Rebecka Blomqvist blivit nerdragen i straffområdet. Böe Risa skickade självsäkert upp den i krysset.

– Det är lätt att ta lite lätt på det och inte vara fokuserad hela tiden. Men vi gör ett bra jobb och tar dem från start till slut, säger Risa till SVT Sport.

Gästerna var nära flera gånger och vann avsluten med 10-1. Men Kungsbackas nyförvärv Moa Öhman var säker mellan stolparna och såg bland annat till att Rebecka Blomqvist inte fick bli målskytt i matchen.

Favoriter i år också

Göteborg hade också flera ribbträffar. Taylor Leach i första halvleken och sen Julia Zigiotti i den andra.

– De producerar inte så mycket, och vi har många skott och gör mål. Så det är bra, säger Risa.

Tio minuter in i den andra halvleken utökade Pauline Hammarlund gästernas ledning. Rebecka Blomqvist skickade in bollen snett inåt, bakåt till Pauline Hammarlund som skickade in ett distinkt avslut. Moa Öhman var chanslös i Kungsbackamålet och 3-0 för gästerna.

Göteborg som slutade tvåa i tabellen förra året är en av favoriterna till seriesegern i år också.