Rosengårds sköna premiär – avgjorde sent

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård förlorade guldet i den sista omgången under fjolårssäsongen. I dag inledde de årets damallsvenska upplaga med seger borta mot Eskilstuna. Landslagsspelaren Nathalie Björn blev matchvinnare.

FC Rosengård tappade guldet till Piteå i den sista damallsvenska omgången i höstas. I stället för att bli etta slutade skåningarna på en tredjeplats och missade Champions League.

Den här säsongen inleddes på bästa tänkbara sätt. Den tidigare Eskilstunaspelaren Nathalie Björn dundrade in segermålet 1-0 i den 91 matchminuten och sköt tre poäng till Skånelaget.

Men i sanningens namn kunde det ha blivit poängtapp för Rosengård. Efter timmen spelad fick Eskilstunas nigerianska nyförvärv, Halimatu Ayinde, ett jätteläge när hon tog ner ett inlägg och bombade bollen i ribban innan den landande på mållinjen innan målvakten Zecira Musovic kunde rensa undan bollen.

Segern betyder förmodligen mycket för Rosengård, som haft en tuff försäsong med uttåg redan i gruppspelet i svenska cupen.

OBOS Damallsvenskan

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

0 - 1

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 1223
Domare: Laura Rapp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.