Zlatan Ibrahimovic tränade med Hammarby i dag. Foto: Bildbyrån

Zlatan tränade med Hammarby: ”Han har bett att få hålla i gång med oss”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby IF har ett nytt tillskott på dagens träning.

Zlatan Ibrahimovic är med truppen och tränar på Årsta IP, något Expressen var först med att rapportera.

– Han har bett om att få hålla igång med oss, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till SVT Sport.

Den 38-årige Zlatan Ibrahimovic tillhör fortfarande italienska Serie A-klubben AC Milan.

Men svensken har ryktats bort från klubben sedan coronavirusets utbrott stoppade allt spel i ligan och nu lär ryktena inte ta mindre fart då Ibrahimovic tränar med allsvenska Hammarby IF, något Expressen var först med att rapportera.

– Självklart sticker han ut på träningen. Så länge han är i Stockholm, speciellt nu när vi inte vet när allsvenskan drar igång, så höjer det bara nivån på träningen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till ett samlat pressuppbåd efter träningen.

”Bett om att få hålla igång med oss”

Enligt Hammarbys ordförande är det på Zlatans egen begäran.

– Han har bett om att få hålla igång med oss och vi sa självklart ja. Jag vet inte hur länge han tränar med oss och det beror självklart på vad som händer i världen, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till SVT Sport.

Träningen på Årsta IP var under förmiddagen fram till lunch och Zlatan sågs iklädd Hammarbys träningsställ där han deltog i övningar och smålagsspel.

Zlatan Ibrahimovic är även delägare i Hammarby IF då han köpte 25% av klubbens aktier i slutet av 2019.

Konstgräset talar emot

SVT:s expert Daniel Nannskog är osäker kring Ibrahimovics framtid i den grönvita klubben.

– Det känns självklart att han håller igång med Bajen med tanke på hans ägarrelation i klubben. Om han ska spela i Hammarby efter Milansejouren är det desto fler frågetecken kring. Ingen vet hur det blir med Serie A just nu och när han i så fall skulle kunna kliva över till Bajen, säger Nannskog och fortsätter:

– Det som talar emot är ju konstgräset. Vi såg ju när han spelade i MLS att han ogärna spelade matcherna på konstgräs och det blir ju jobbigt i Sverige.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill inte uttala sig om någon eventuell övergång för Zlatan.

– Jag spekulerar inte i något sånt, han är en Milanspelare och det är det vi förhåller oss till, säger Jansson till SVT Sport.

ARKIV: SVT Sport förklarar: Bråket om Zlatanstatyn (22 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.