Roma slog ut Hurtig och Sembrants Juventus efter dramatik. Foto: Roma

Hurtig och Sembrants Juventus utslaget ur italienska cupen

Juventus var nära att vända ett 2-1 underläge från det första mötet.

Men ett mål i den 82:a minuten tog Roma sig vidare till final i den italienska cupen.

Trots att Juventus lyckades göra både 2-2 och 3-2 i slutminuterna så räckte inte det för avancemang.

Juventus, med Lina Hurtig och Linda Sembrant i laget, förlorade den första semifinalen med 2-1 och var därför tvungna att vända på hemmaplan.

Det började bra för de vitsvarta som tog ledningen efter 18 minuter genom Sofia Junge Pedersen, ett mål som då tog Juventus vidare på bortamål.

Men Roma kom tillbaka i den andra halvleken.

Strax efter att svenska Marija Banusic blev inbytt för Roma kom också kvitteringen när Lindsey Thomas satte dit 1-1 efter en hörna. Och bara fem minuter efter det kom också Romas 2-1 mål, även det efter en hörnspark.

Juventus forcerade i slutet och lyckades göra både 2-2 och 3-2. Men det räckte inte för att gå vidare.

Roma säkrade finalplatsen efter totalt 4-4 och fler gjorda bortamål.

ARKIV: Musovic om konkurrensen: ”Vill inte vara sämre” (9 april)