IFK Norrköping åkte på ännu en förlust. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Mardrömssviten fortsätter för IFK Norrköping – förlorade igen

IFK Göteborg vann med 2-0 mot IFK Norrköping i allsvenskan efter en imponerande insats.

Det gör att de nu har vunnit två kamratmöten på knappt en vecka.

IFK Norrköping har inte vunnit en match sedan i maj och har bara fem poäng ner till kvalplats.

-Självklart väldigt besviken, säger IFK Norrköpings tränare Anes Mravac.

Inför mötet hade IFK Norrköping förlorat två matcher i rad, senast mot IFK Göteborg på hemmaplan för knappt en vecka sedan, och nu möttes de igen. Den negativa trenden skulle fortsätta för IFK Norrköping efter förlust med 0-2 under måndagen.

Matchen mellan IFK Göteborg-IFK Norrköping skulle svänga fram och tillbaka. Men efter större spelövertag och flera bra chanser skulle hemmalaget ta ledningen.

Tog vara på chanserna

I den 29:e minuten slog Alexander Jallow ett svepande inlägg från högerkanten och mittfältaren Kevin Yakob fyllde på i straffområdet och nickade beslutsamt in 1-0 till IFK Göteborg. Ledningsmålet skulle stå sig halvleken ut.

IFK Göteborg skulle utöka ledningen ytterligare tidigt i den andra halveken.

I den 51:e minuten drev den unge mittbacken Johan Bångsbo upp bollen över mittplan och serverade 19-årige Hussein Carneil utanför straffområdet som kom rättvänd och sköt in bollen fint i mål. Målet var Carneils första allsvenska mål i karriären.

– Jag har jagat det första målet länge och det var väldigt skönt att det kom tillslut. Att få förtroendet från tränaren betyder allt, säger målskytten Hussein Carneil till Discovery+.

Nära att utöka ledningen ytterligare

IFK Göteborgs mittfältare Gustaf Norlin var nära att stöta in 3-0 efter att Marcus Berg avlossade ett skott utifrån som tog stolpe ut. Norlin fick därefter öppet mål men hann han inte reagera tillräckligt snabbt.

Resultatet 2-0 skulle stå sig matchen ut, och IFK Göteborg har nu vunnit två raka matcher mot IFK Norrköping.

IFK Norrköping ligger nu på en tolfteplats i allsvenskan med fem poäng ner till Degerfors som ligger på kvalplats.

– Självklart väldigt besviken, både jag, ledarstaben och spelarna. Det vi saknar mest i dag är grunderna i fotboll överlag: vinna närkamper, vinna dueller. Det är alldeles för många misstag och vi måste helt enkelt kräva mer av oss själva, säger IFK Norrköpings tränare Anes Mravac.

IFK Göteborg har samtidigt hängt på toppen och ligger på en sjätteplats, bara tre poäng efter Malmö FF.