Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varbergs Joakim Lindner jublar efter sitt 3–0-mål. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Sundsvalls problem fortsätter: ”Stukat självförtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall gjorde sig av med tränaren Henrik Åhnstrand i torsdags.

Det hjälpte inte.

– Vi är ett lag med stukat självförtroende, säger Giffarnas lagkapten Pontus Engblom i Discovery+ efter 3–1-förlusten mot Varberg.

Det var i torsdags som Gif Sundsvall meddelade att de valt att sparka tränaren Henrik Åhnstrand efter en minst sagt svag vår och sommar.

– Det här är den bästa lösningen för föreningen, sa sportchefen Urban Hagblom då och det är möjligt att han kommer att få rätt, men i lördagens hemmamöte med Varberg gick det inte att skönja någon omedelbar förbättring.

Gästernas Robin Simovic gjorde 1–0 redan i den åttonde minuten efter dålig kommunikation i Gif-försvaret.

”Ger bort matchen”

Fyra minuter senare utökade Tobias Carlsson till 2–0 med en frispark från riktigt långt håll och i den 19:e minuten satte Joakim Lindner 3–0 efter ett svagt försvarsarbete i samband med en hörna.

Snacka om ridå för Giffarna.

– Vi ger ju bort den här matchen när vi släpper in tre oerhört billiga mål innan det ens gått 20 minuter och då blir det väldigt svårt att ta poäng, säger Giffarnas lagkapten Pontus Engblom i Discovery+.

Sundsvall spelade visserligen upp sig rätt så rejält efter den tunga inledningen men då kändes matchen redan avgjord och det var den också.

– Vi är ett lag med stukat självförtroende, det är inte första gången vi släpper in ett tidigt mål den här säsongen, vi måste hitta vad det beror på och göra någonting åt det, säger Engblom.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

1 - 3

Varbergs BoIS FC logo

Varbergs BoIS FC

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 3353
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.