Göteborgs FC under en träning på Vallhalla IP. Foto: TT.

Kan ändå bli ett damallsvenskt lag i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Göteborg FC avslutar sin elitverksamhet med omedelbar verkan finns det en möjlighet att staden har ett lag i damallsvenskan även nästa år, skriver Göteborgs-Posten.

– Det är en sak vi tittar på nu. Om det går att lösa återstår att se, säger advokaten Carl Fhager till tidningen.

Nyheten om att Göteborg FC, regerande svenskt mästarlag med flera landslagsspelare i fotboll, avslutar sin elitverksamhet överraskade många under tisdagen och ännu fler undrar nog vad som händer härnäst.

Advokaten Carl Fhager vid advokatbyrån Maqs har fått i uppdrag att hjälpa spelarna att hitta nya klubbar. Eller att få en annan klubb att ta över Göteborgs plats i högstaserien.

”Hitta ny kostym”

– Antingen kan man tänka sig att hitta en ny kostym för den här verksamheten, det är ett pågående arbete med korta ledtider. Eller, om så inte sker, se till att spelarna får nya klubbar att spela för. Mitt uppdrag är att lösa det ena eller det andra, säger Carl Fhager till Göteborgs-Posten och fortsätter:

– Det finns mycket som är gott i Göteborg FC, historian, spelarna, ledarna och allt runt omkring. Kan man ta det och stoppa in i en annan klubb med ännu bättre faciliteter och träningsmöjligheter? Det är en sak vi tittar på nu. Om det går att lösa återstår att se.

GFC:s ordförande Peter Bronsman säger så här till SVT Sport om möjligheten att ha ett lag i damallsvenskan även framöver:

– Vi har försökt med IFK (Göteborg) och de tackade nej. Men varje förening tar sina beslut och skulle något komma upp som vi inte vet om så kommer vi självfallet titta på det, men det är inget som jag vet om i dag, säger Bronsman.

Ännu inte meddelat

Enligt Svenska fotbollförbundets (SvFF) praxis och tävlingsbestämmelser tillfaller Göteborgs damallsvenska plats Morön BK, trea i andradivisionen elitettan i år, om mästarlaget drar sig ur serien.

Fhager menar att GFC ännu inte har meddelat SvFF att det lämnar sin damallsvenska plats.

– Det har de inte gjort ännu, säger Carl Fhager till GP.

KLIPP: Göteborg FC – från guld till nedläggning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.