Det kan bli svårt för de svenska fansen att få biljetter till fotbolls-EM. Foto: Bildbyrån

Kan bli svårt att få nya EM-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges flyttade matcher i herrarnas fotbolls-EM slår mot de blågula fansen.

Enligt Svenska fotbollförbundet räknar man med att biljettkvoten blir ”kraftigt reducerad”. Att få tag på nya biljetter kan bli svårt.

Svenska landslagets matcher i EM-slutspelet har flyttats från Bilbao och Dublin då värdstäderna inte kunnat garantera Europeiska fotbollsförbundet Uefas krav på att 25 procent av läktarna ska fyllas.

Sverige kommer i stället att spela i Sevilla och S:t Petersburg. Beskedet innebär att de biljetter som svenska supportrar redan skaffat sig nu är ogiltiga.

Herrlandslaget i fotboll

Fansen kommer att få tillbaka pengarna för biljetterna, men att få tag på nya kan bli svårt.

Biljetterna ska lottas ut enligt supporterklubbens tilldelningsprincip där 50% av biljettkvoten kommer att tilldelas medlemmar med högst poäng.

”UEFA har meddelat att de kommer att kommunicera detta till SvFF, och de som har köpt biljett, direkt när arbetet med biljettkvoterna är klart. Vi kan dock räkna med att biljettkvoten blir kraftigt reducerad”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

ARKIV: Sverige besegrar Kosovo med 3-0 (28 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet