Zlatan Ibrahimovic och Janne Andersson. Foto: Bildbyrån.

Klart: Sveriges EM-matcher spelas i Sankt Petersburg och Sevilla

Uppdaterad
Publicerad

Inget Bilbao eller Dublin i sommar.

Sverige kommer att spela sina EM-matcher i Sankt Petersburg och Sevilla.

– Det var väntat att det skulle bli ändring, men det är inget konstigt. Vi är vana att spela på olika ställen, säger landslagschefen Stefan Pettersson till SVT Sport.

Planen var att Sverige skulle spela i Bilbao, Spanien, och Dublin, Irland. Men ingen av städerna kunde möta Uefas krav om att minst tillåta 25 procent av arenornas platser.

I stället kommer Sverige att spela mot Slovakien och Polen i ryska Sankt Petersburg, och matchen mot Spanien blir i Sevilla.

– Glad att vi äntligen fått ett besked. Vi har ju goda minnen St Petersburg och åttondelsfinalen i VM där 2018. Nu ligger allt fokus på att förbereda oss så bra som möjligt inför kommande mästerskap. Det ska bli väldigt roligt säger förbundskapten Janne Andersson.

Ingen bas i Dublin

Sverige planerade att ha Dublin som bas, men så blir inte fallet nu.

– Det som är klart är att vi inte kommer att ha vår bas i Dublin. Vi har olika alternativ som vi tittar på just nu. Vi avvaktar tydligare besked från UEFA när det gäller var vi ska ha vår bas. Vi jobbar såklart för att hitta en så bra lösning som möjligt för laget säger Stefan Pettersson, landslagschef.

Åttondelsfinalen som skulle ha spelats i Dublin flyttas till London.

I Sankt Petersburg kommer det också tillåtas publik på matcherna – något som Stefan Pettersson välkomnar.

– Det blir jätteroligt att spela inför publik. Vi har också goda minnen från Sankt Petersburg från 2018, så det kommer att bli bra att spela där, säger han till SVT Sport.

KLIPP: Zlatans nya roll – ”assistkung” i landslaget (29 mars, 2021)

Sveriges EM-matcher

Måndag 14 juni

Spanien-Sverige, SVT sänder

Fredag 18 juni

Sverige-Slovakien, SVT sänder

Onsdag 23 juni

Sverige-Polen, TV4 sänder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.