Ovan hjälte när Kanada slog Kamerun

Lyonförsvararen Kadeisha Buchanan, 23, hade bara gjort tre mål på 87 landskamper.

Men i Kanadas VM-premiär mot Kamerun var det hon som blev hjälte med matchens enda mål.

Det var på tilläggstid i den första halvleken som Kanada fick hörna och prövade en inövad variant. Försvararen Kadeisha Buchanan störtade då mot bortre stolpen och nickade in 1–0 via marken. Målet var hennes fjärde på 88 landskamper totalt och det första i VM-sammanhang.

Ett tålmodigt Kanada dominerade spelmässigt i matchen och hade exempelvis ett 78-procentigt bollinnehav efter 20 minuter. Och bara ett par minuter före målet hade laget en stolpträff.

Kameruns bästa chans till kvittering kom i den 70:e minuten på en närmast identisk situation som vid Buchanans mål. Den här gången var det Claudine Meffometou som störtade fram och nickade tätt utanför stolpen.

Bästa unga spelaren i förra VM

Hjälten Kadeisha Buchanan utsågs till den bästa unga spelaren i VM-turneringen 2015.

Noterbart är att Kanadas Christine Sinclair var förhållandevis osynlig i matchen. Storstjärnan står skriven på 181 landslagsmål, endast tre bakom världsrekordet på 184 som innehas av amerikanskan Abby Wambach.

Måndagens match spelades på Stade de la Mosson i franska kuststaden Montpellier.