Harry Kane i en duell med Chelseas Antonio Ruediger (till höger). Foto: TT

Kane överväger att lämna Tottenham: ”Vill vinna titlar”

Uppdaterad
Publicerad
Tottenhams anfallsstjärna Harry Kane kan lämna klubben om det inte sker förbättringar.
– Jag vill att vi utvecklas som lag och jag stannar inte bara för sakens skull, säger Kane.

Stjärnan som snittat 30 mål per säsong sedan genombrottet 2014 och har kontrakt till 2024 men har ännu inte vunnit någon titel med klubben som halkat ner till åttonde plats i ligan.

– Jag vill hellre vinna förr än senare, säger Kane.

Kane vill spela klart den engelska ligasäsongen. Men inte till vilket pris som helst.

– Om säsongen inte kan vara färdigspelad i slutet av juni borde vi bara blicka mot nästa i stället, säger engelsmannen i en livesändning på Instagram.

Den engelska ligafotbollen, liksom nästan alla stora sportevenemang, är för tillfället lagd på is med anledning av coronavirusets spridning i världen. I dagsläget fram till 30 april – men det är få som räknar med att Premier League kommer att kunna dra i gång redan då.

Däremot uttryckte sig Uefas ordförande Aleksander Ceferin nyligen hoppfullt om möjligheten att fullfölja de europeiska ligaspelen i sommar. För Harry Kane finns det dock en gräns.

– Att spela in i juli eller augusti och skjuta på nästa säsong ser jag inte många fördelar med. Men jag vet så klart inte mycket om vad som pågår bakom kulisserna eller ekonomiskt. För mig är gränsen i slutet av juni, säger han.

Tuffare åtgärder

Över 19 500 personer i Storbritannien har smittats av coronaviruset och fler än 1 200 personer har dött. Landet har redan infört hårda restriktioner och premiärministern Boris Johnson skriver i ett brev till allmänheten att förberedda sig på ännu tuffare åtgärder om läget förvärras.

Sedan tidigare har klubbarna i Premier League gått ut med att alla vill spela klart säsongen. Men på senare tid har flera anonyma röster från klubbföreträdare höjts om att stryka säsongen helt utan att utse en segrare.

Den 3 april träffas Premier League-klubbarna för ett nytt möte för att diskutera frågan.

– Jag vet att Premier League kommer att göra allt man kan för att avsluta säsongen och att de kollar på varje möjlig lösning. Men det måste finnas en punkt där nog är nog, säger Harry Kane.

Varit skadad i flera månader

Den 26-årige anfallaren har varit borta från fotbollsplanen under flera månader, ja sedan 1 januari, på grund av en lårskada men kan komma att vara tillbaka om säsongen återupptas senare i vår eller under sommaren. Lårskadan krävde en operation och planen är att Kane ska kunna spela fotboll igen i april.

Samtidigt har Tottenham haft det tufft den här säsongen och Harry Kane är öppen med att han kan lämna klubben han tillbringat nästan hela sin proffskarriär i.

– Jag är en ambitiös spelare och jag vill bli ännu bättre. Det beror på vad som händer med laget och hur vi gör framsteg. Jag är inte en person som stannar bara för att, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer