Det var en känslosam kväll i London för Cardiffansen. Foto: TT.

Känslosamt när Cardiff sörjde och hedrade försvunne stjärnvärvningen

Publicerad

Samtliga Premier League-matcher igår föregicks av tyst minut för att hedra den förmodat omkomne Cardiffspelaren Emiliano Sala och hans pilot.

De försvann från radarn under en flygning över Engelska kanalen förra måndagen och sökningarna har avslutats. 28-åringen hade skrivit på för Cardiff för klubbrekordet 172 miljoner kronor och var på väg från förra klubben Nantes i Frankrike.

– Det har varit fruktansvärt, den svåraste vecka jag upplevt, säger Cardiffs tränare Neil Warnock, som har 40 år i branschen, till AP.

Arsenal vann matchen med 2-1.

Över 2 000 Cardiffans på plats

– Jag vet att vi förlorade en fotbollsmatch men det finns viktigare saker. Jag är stolt över spelarna i kväll och stolt över att vara deras tränare, funderar Warnock.

Över 2 000 Cardiffans var på plats i London och höll upp banderoller som stöd.

”Vi fick aldrig se dig spela och aldrig se dig göra mål men Emiliano vår älskade Bluebird (smeknamn på Cardiff City FC) vi kommer alltid att älska dig för alltid”, stod det på en.

I Arsenals matchprogram var argentinaren uppsatt som en av spelarna med en gul påsklilja bredvid namnet, tänkt som en hyllning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer