Karl-Johan Johnsson fångar åt sig bollen i mötet med Paris SG. Foto: TT.

Karl-Johan Johnssons Guingamp chockade Neymars Paris SG

Den svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnssons Guingamp chockade stjärnspäckade Paris SG och slog ut laget med 2-1 i kvartsfinalen av den franska ligacupen, ett drama som avgjordes på tilläggstid. Det var första gången på fem år som PSG förlorade en inhemsk cupmatch på hemmaplan.

Slutet blev stökigt när Marco Verratti försökte ge PSG en straff i den 95:e minuten men varnades för filmning. Neymar och Edinson Cavani drog också på sig gula kort när de uppvaktade domaren för hetsigt. PSG-spelarna var rasande över att inte ha fått någon straff med sig medan bortalaget Guingamp fick tre. Efter en stund kunde Johnsson sparka ut bollen innan kramkalaset tog vid efter slutsignalen.

Från sin position i målet kunde Johnsson se över hela planen när Marcus Thuram, son till Lilian, slog in en straff i den 93:e minuten och fixade segern. Han slog bollen hårt i det nedre vänstra hörnet och PSG:s målvakt Alponse Areola gick rätt hörn och var på bollen med armen men den fortsatte upp i krysset.

Neymar och Mbappé besvikna förlorare

Thuram, som missat en straff tidigare i matchen, torkade svetten ur pannan i en ”det var nära”-gest och rusade till läktaren för att kramas med en ung kvinna. Neymar och Kylian Mbappé stod och blängde med lång blick.

Det verkade som om brassen skulle bli matchvinnare för sitt PSG hemma på Parc des Princes med sitt mål efter dryga timmen. Men Yeni N'Gbakoto ordnade en straff för Guingamp med tio minuter kvar och så fixade Thuram den avslutande straffen, alltså tre Guingamp-straffar utdelade denna kväll.

Även om PSG hade ett 77-procentigt bollinnehav frestades inte Johnsson så mycket i målet. Av 18 avlossade PSG-skott mot målet nådde bara två fram till svensken. Johan Larsson satt kvar på bänken hela matchen för Guingamp.