Arkivbild: Kylian Mbappé, vänster, och Neymar är tillbaka från skada och kommer spela från start i Paris SG:s hemmamöte med Liverpool i Champions League. Foto: TT Nyhetsbyrån

PSG:s glädjebesked: Stjärnduon tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Glädjebeskedet för Paris SG:

Stjärnduon Neymar och Kylian Mbappé är tillbaka till hemmamötet med Liverpool.

– De kommer att spela från start, säger tränaren Thomas Tuchel inför Champions League-omgången.

Onsdagskvällens match på Parc des Princes i Paris är en ödesmatch för stjärnbygget PSG.

Förlust mot Liverpool samtidigt som Napoli vinner hemma mot Röda Stjärna innebär att klubbens vision om att få lyfta Champions League-pokalen bara stannar vid en dröm.

Uppladdningen har därför till stor del handlat om att få stjärnorna Neymar och Kylian Mbappé, som skadade sig under landslagsuppehållet, tillbaka spel – och på tisdagskvällen kom beskedet som klubben hoppades på.

– De är friska och i form. De kommer att spela från start, säger tränaren Thomas Tuchel.

– Om de inte hade varit friska hade de inte kunnat spela, men de klagade inte över något i går (i måndags) eller i dag (på tisdagen), och för mig finns det ingen risk.

Tränaren är väl medveten om vad som står på spel och trycker lite extra på att spelarna inte får tappa koncentrationen och börja tänka på vad som sker vid en förlust.

– Vi måste vara avslappnade när vi spelar den här matchen, men samtidigt 100 procent fokuserade på det vi måste göra, säger Thomas Tuchel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.