Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kritiskt läge för Östersunds FK. Foto: Bildbyrån

Kärvt läge för ÖFK – behöver få in 18 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Det går tungt för Östersunds FK både ekonomiskt och sportsligt. Klubben har ett underskott på 18 miljoner kronor och laget ligger på nedflyttningsplats i superettan. Litet ljus i tunneln kom ändå på lördagen då man hemmaslog Trelleborg med 2-0. 

Under flera år har Östersunds FK kämpat hårt med ekonomin och i slutet av september kom klubben med det tunga beskedet att de har ett underskott på 18 miljoner kronor.

– Det förstår alla att det är väldigt allvarligt när man har en skuld på 18 miljoner som ska återställas på 8 månader men det finns en stark vilja och ett starkt engagemang att behålla elitidrott i Östersund, såvida vi kan klara oss kvar i superettan så ser inte jag att det ska vara omöjligt på nåt sätt utan då finns stora möjligheter, säger Kjell Andersson tf vd Östersunds FK.

Är det viktigt att ni håller er kvar i superettan för att inte gå i konkurs?

– Det är viktigt att vi håller oss kvar i superettan på alla sätt och vis.

Ligger på nedflyttningsplats

Vad som händer i klubben framöver är högst osäkert än om laget skulle klara sig kvar i superettan. Laget ligger på nedflyttningsplats med endast två matcher kvar att spela. Men det finns fortfarande chans att nå åtminstone kvalplats och chansen stärktes efter lördagens vist mot Trelleborg med 2-0.

– Den var jätteviktigt, vi får utgå från att vi  behöver vinna sista tre för att ha en chans, säger Simon Kroon som gjorde ett av målen.

Hur bedömer du er chans att  ta er till en kvalplats?

– Vi får ju försöka göra det vi kan, Norrby måste ju tappa någon poäng innan dom möter oss också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.