Foto: Bildbyrån.

Ken Sema knackar på dörren: ”Då är jag alltid redo”

Uppdaterad
Publicerad

Senast var han petad ur VM-truppen.

Nu är Ken Sema uttagen och spelsugen inför EM.

– Jag är alltid redo om jag får chansen, säger han på dagens presskonferens.

När Janne Andersson presenterade sin landslagstrupp till VM 2018 fanns inte Ken Sema med, trots en stark säsong i ett lysande Östersunds FK.

Nu är den explosive yttern med när EM vankas för Sverige. På dagens presskonferens berättar han om hur tankarna går.

Herrlandslaget i fotboll

– Emil (Forsberg) är i bra slag och han är viktig för oss, men jag är alltid redo om jag får chansen. Jag har haft en bra säsong och kan spela på båda kanter, vilket jag gjort i både ÖFK och Watford.

Assisterande förbundskapten Peter Wettergren talar gott om Sema och den andra närvarande spelaren, Jens Cajuste.

– Både Ken och Jens är fantastiskt skickliga. Vi har en hård konkurrenssituation, men de är där och knackar på dörren, säger han på presskonferensen.

”Fokus på landslaget”

Cajuste, som var på väg till en bortamatch i Köpenhamn när han fick beskedet om sin plats i EM-truppen, uttalar sig också.

– Jag försöker dra lärdom av all kunskap som vår ledarstab har. Jag blir bättre och bättre för varje dag. Jag lär mig mer och mer, säger han.

Ännu är det för tidigt att prata om framtiden och huruvida det blir en flytt från Midtjylland, där han har kontrakt till sommaren 2023.

– Jag har hört lite rykten om olika klubbar, men fokus är bara på landslaget. Sedan får man ta det som det kommer efter EM, säger Cajuste och fortsätter:

– När man kommer in som yngre spelare i ett lag ska man inte tänka på så mycket annat än det som räknas och det är fotbollen.

Sverige slog Armenien med 3-1 i går och inleder sitt EM måndag den 14 juni. Då väntar gruppfavoriten Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet