Isaac Kiese Thelin hyllar Åge Hareide inför matchen mot Braga. – Han kommer tillbaka som om inget hänt och tar över showen. Han är en stor ledare, säger han. Foto: Bildbyrån

Kiese Thelin och Hareide återförenade: ”Han tar över showen”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll återförenas Isaac Kiese Thelin och Åge Hareide på fotbollsplanen när Malmö FF tar emot SC Braga i Europa League. Senast de samarbetade tog de MFF till sitt första Champions League-gruppspel någonsin.

– Han kommer tillbaka som om inget hänt och tar över showen. Han är en stor ledare, säger Kiese Thelin  på en presskonferens inför matchen.

I tisdags återanställdes Åge Hareide som Malmö FF:s nya huvudtränare.

Den numera 68-årige norrmannen ledde MFF till ett SM-guld och två gruppspel i Champions League mellan 2014 och 2015.

En som också var med då är Isaac Kiese Thelin, som minst sagt är glad att få återförenas med sin gamla tränare.

– Det känns som att man är tillbaka åtta år i tiden igen. Han kommer tillbaka som om inget hänt och tar över showen. Han är en stor ledare, säger han på presskonferensen inför matchen.

Sa att han får hoppa av pensionen

Redan förra veckan skämtade Kiese Thelin i en intervju med Sportbladet om att Åge Hareide skulle göra comeback i klubben, vilket alltså blev verklighet.

– Jag gjorde en intervju i veckan där jag fick en fråga om ny tränare och jag sa att han får hoppa av pensionen och komma hit. Nu är han här, det känns jättebra och något vi behöver, säger Isaac Kiese Thelin och skrattar.

Thelin värvades sommaren 2014 från IFK Norrköping efter att ha gått mållös i sina tolv första matcher.

– Han betydde jättemycket. Han var med och tog hit mig och trodde på mig, när inte så många andra trodde på mig. Gav mig chansen och förtroendet här, som gjorde att jag sedan kunde komma ut i Europa och få den karriären, säger Kiese Thelin.

”Inte så viktigt hur det går mot Braga”

Hareide slängs in i hetluften direkt när Malmö ikväll spelar sin första match i gruppspelet av Europa League mot Braga.

– Det finns en spänning i kroppen och det är en go känsla. Som pensionär får du inte det mer än kanske tanken på hur stor fisk du ska fånga, säger han och ler på presskonferensen inför matchen.

Han spelar dock ner betydelsen av matchen.

– Det är trots allt inte så viktigt hur det går mot Braga mer än att vi gör en bra prestation och får igång laget. Matchen mot Norrköping på söndag är mycket viktigare, för att ta den där tredjeplatsen i allsvenskan, så att klubben kommer ut i Europa nästa år också.

KLIPP: Åge Hareide tillbaka som tränare i Malmö FF

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åge Hareide. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.