Mikael Lustig. Foto: Bildbyrån

Klart: Mikael Lustig har skrivit på för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig är tillbaka i svensk fotboll.

33-åringen har skrivit på för AIK.

– Väntan har varit lång, men nu är jag äntligen här. Jag längtar efter att få dra på mig den svartgula matchtröjan, säger Mikael Lustig till AIK:s hemsida.

Mikael Lustig är född i Umeå och började sin fotbollskarriär där. Efter det blev det Gif Sundsvall och sedan utomlands. Försvararen har representerat Rosenborg, Celtic och senast i belgiska Gent.

Nu är det dock klart att den 33-årige landslagsspelaren återvänder till svensk fotboll. Han har skrivit på ett kontrakt med AIK som sträcker sig till den 31 juli 2021.

– Jag provspelade ju i AIK redan 2004 och det känns bra att det äntligen gav resultat. Väntan har varit lång, men nu är jag äntligen här. Jag längtar efter att få dra på mig den svartgula matchtröjan, säger Mikael Lustig till AIK:s hemsida.

”Genuint lycklig”

Sportchefen Henrik Jurelius är nöjd.

– Det känns riktigt kul att välkomna Mikael till AIK Fotboll. Han är en rutinerad spelare med en stor internationell erfarenhet både på klubbnivå och med det svenska landslaget. Mikael är även en ledargestalt som med sin vinnarmentalitet kommer att bidra på fotbollsplanen och i utvecklingen av våra unga spelare. Jag är genuint lycklig över den stora viljan som Mikael visat för att denna överenskommelse skulle bli möjlig, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

KLIPP: Efterlängtad vinst för AIK i allsvenskan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.