Rickard Johansson blir ny tränare i Kif Örebro. Foto: Bildbyrån.

Klart med ny tränare i Kif Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Johansson lämnar Sylvia och blir ny tränare i damallsvenska Kif Örebro.

– Att jobba med spelare som vill till nästa nivå, som vill vidare i sin utveckling, är min styrka, säger han.

Johansson ledde i år Sylvia – allsvenska IFK Norrköpings samarbetsklubb – till en topplats i herrarnas division 1 norra.

Nu går han vidare i karriären och ersätter Stefan Ärnsved i Kif Örebro. Ärnsved meddelande tidigare i november att han avgår för att han inte får ihop det med sitt andra jobb på en skola.

Johansson har skrivit ettårskontrakt med klubben. Han blir heltidsanställd som huvudtränare. Efter mer än tio år i klubbar längre ned i divisionerna kunde han inte motstå möjligheten att bli huvudtränare på allsvensk nivå.

– Även om jag bara är 35 år så har jag hunnit med mycket, både framgångar och motgångar, och jag känner både att jag är redo för det här och att det känns jäkligt motiverande och inspirerande att få möjligheten i Örebro, säger han till Nerikes Allehanda.

– Det jag kan säga är att jag vill spela en väldigt offensiv fotboll. Majoriteten av tiden på träningarna kommer fokus att vara på de offensiva delarna av spelet. Fokus är fartfylld, offensiv fotboll. Vi ska jobba med individuell utveckling och vi vill verkligen bli bäst på just det: Utveckla, utbilda och förädla, och våra offensiva nycklar blir en viktig del i det.

Kif Örebro slutade sjua i årets serie.

KLIPP: Göteborg firar klubbens första SM-guld (7 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.