Klart: Olof Mellberg lämnar BP

Uppdaterad
Publicerad

Trots uppflyttning till allsvenskan och dispens för att få träna laget lämnar Olof Mellberg Brommapojkarna. Detta bekräftar klubben på sin hemsida.

– Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg i ett pressmeddelande.

Olof Mellberg, 40, har gjort stor succé som tränare i BP. På två år har han som huvudtränare tagit laget från division 1 till allsvenskan. Men nu lämnar både han och assisterande tränaren Azrudin Valentic klubben.

– BP går ut med denna information när beslut nu är fattade, både i syfte att undvika ryktesspridning, men framförallt för att visa uppskattning för de insatser och resultat som Olof och Azrudin har presterat tillsammans i BP. Det är en exceptionell prestation som laget har gjort, säger sportchefen Daniel Majstorovic i ett pressmeddelande.

Fick dispens

Mellberg tränade laget i superettan med dispens eftersom han saknade rätt tränarutbildning. Nyligen blev det klart att han skulle få dispens även för att träna laget i allsvenskan 2018, men han väljer alltså att lämna.

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa.

– Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna division 1 Norra och superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet.  Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg.

Det är alltså inte bara huvudtränaren Mellberg utan även assisterande Azrudin Valentic som väljer att lämna den allsvenska nykomlingen.

–  Jag och Olof har haft ett unikt samarbete.  När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning som tränare tillsammans, har jag fattat beslut om att lämna BP, säger Valentic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.