Rebecka Blomqvist firar SM-guldet med Göteborg. Foto: Bildbyrån

Klart: Rebecka Blomqvist till Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs guldhjälte Rebecka Blomqvist är klar för Wolfsburg.

Det bekräftar den tyska storklubben på sin hemsida.

– Det här betyder jättemycket för mig, säger Blomqvist till SVT Sport.

Det har ryktats en tid men i dag blev det officiellt att Rebecka Blomqvist lämnar Göteborg för Wolfsburg efter säsongen.

– Det här betyder jättemycket för mig, att få chansen att träna och spela med en av Europas bästa klubbar. Det är viktigt och jag känner mig redo för att ta det steget, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

I Wolfsburg, som är regerande tyska mästare, blir Blomqvist lagkamrat med svenska landslagsanfallaren Fridolina Rolfö.

– Det är jätteskönt. För det är klart att det här kommer vara en omställning för mig. Det blir en ny miljö, nytt land och nytt språk, säger Blomqvist.

”De uppskattar mina spelarkvaliteter”

23-åringen har varit en nyckelspelare för Göteborg de senaste åren. I år har hon stått för nio mål och varit en stark bidragande faktor till att klubben tagit sitt första SM-guld.

– Jag har haft fullt fokus på Göteborg de senaste månaderna, med toppstrid och allt som varit. Det är först nu de känslomässiga känslorna kommer ikapp. Nu vill jag bara åka ner dit och starta mitt nya liv, säger hon.

Redan förra säsongen fanns det en dialog mellan Wolfsburg och Blomqvists agent. I somras återupptog de kontakten och för någon månad sedan blev övergången klar. Flyttlasset går direkt efter nästa veckas landslagssamling.

– Det har varit viktigt för mig att Wolfsburg haft koll på mig under en tid. Det känns som att de verkligen vill ha ner mig och uppskattar mina spelarkvaliteter.

ARKIV: Göteborgs mål i guldmatchen 7/11 2020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.