Simon Thern är klar för IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Klart: Simon Thern presenterad av Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

Simon Therns kontrakt med IFK Norrköping gick ut vid årsskiftet.

Nu har IFK Göteborg presenterat mittfältaren – där han skrivit på ett treårskontrakt.

– Vi är glada att vi väljer varandra och att vi som klubb knyter till oss en av allsvenskans smartaste spelare, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Simon Thern, 28, har vunnit tre SM-guld, ett med Helsingborg och två med Malmö FF, och är snart uppe i 200 allsvenska matcher.

Sedan 2018 har 28-åringen spelat i Norrköping. Men hans kontrakt gick ut vid årsskiftet och har sedan dess varit klubblös – fram tills i dag.

– Det finns en spännande vision här på Kamratgården. Det är absolut toppklass på saker och ting här, och jag gillar verkligen miljön. Jag har fått ett gott intryck av alla jag har träffat, säger Simon Thern till klubbens hemsida.

”En spelare som många skulle vilja ha”

Pontus Farnerud, sportchef i Blåvitt, är glad över nya värvningen och beskriver Thern som en av allsvenskans smartaste spelare.

– Simon är en spelare som många andra gärna skulle vilja ha i sina allsvenska trupper. Han har höga ambitioner och är väldigt professionell vilket passar bra in hos oss i IFK Göteborg, säger Farnerud.

Simon Thern inledde sin karriär i Värnamo. Efter det har 28-åringen spelat i Helsingborg, Malmö, Heerenveen, AIK, Norrköping och snart även i Göteborg.

ARKIV: Simon Thern tog sig ur ångesten: ”Jag kunde inte gå runt huset” (25 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.