Det uppstod tumult mellan publiken och Östersundsspelare. Foto: Bildbyrån/Montage

Polisen: Det handlar om ett missförstånd

Uppdaterad
Publicerad

Ingen rasism eller stenkastning.

Nu menar polisen att allt var ett missförstånd.

– Jag tolkar detta som att det är någon form av språkförbistring, säger Mats Lilja till SportExpressen.

I första halvleken av svenska cupen-mötet mellan Landskrona och Östersund konfronterade ÖFK-mittfältaren Isak Ssewankambo en grupp av åskådarna.

– Det är någon av dem gör ett apljud, sa han till C More.

Matchen avbröts tillfälligt. Men oroligheterna fortsatte. 

”Vid hemfärden från Landskrona IP så attackerades spelarbussen som transporterade spelare och ledare av ett föremål som kastades mot bussen”, skrev ÖFK på hemsidan.

Det var ett missförstånd

Polisen, som var på plats, kunde konstatera att bussen inte fått några allvarliga skador. Och Mats Lilja, supporterpolis i nordvästra Skåne, säger nu att allt var ett missförstånd.

– I anslutning till den grupperingen så står tre poliser som var där för att lära känna supportrarna. Detta var poliser som inte var kommenderade dit egentligen utan de var där för att lära känna supportrarna inför säsongen, säger han till SportExpressen.

Han fortsätter:

– De har inte hört något rasistiskt tillmäle. Rasism ska absolut inte förekomma någonstans och absolut inte på en fotbollsplan heller.

– Jag tolkar detta som att det är någon form av språkförbistring. Han tar den grova skånskan på något felaktigt sätt helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.