Eric Smith och Ian Smith. Foto: Bildbyrån.

Klart: Smith in – Smith ut

Uppdaterad
Publicerad
Ian Smith ut.
Eric Smith in.
IFK Norrköping gör förändringar i truppen.

Sommaren 2018 lämnade Eric Smith IFK Norrköping för spel med Gent i Belgien. I dag blev det klart att 23-åringen återvänder till ”Peking” på lån.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Vi har jobbat rätt länge på det här och jag har varit öppen med att om jag ska tillbaka till Sverige så har det alltid varit IFK jag velat komma till. Jag är otroligt glad och taggad på att köra igång och att få träffa alla gamla kompisar igen, säger Eric Smith till klubbens hemsida.

Lånet sträcker sig över säsongen.

”Gett signaler”

Samtidigt meddelar IFK Norrköping att Ian Smith lämnar klubben. I januari 2018 anslöt Ian Smith till den allsvenska klubben från Santos i Costa Rica. Det blev 37 matcher.

– Ian har under en längre tid gett signaler om att han längtar hem. Vi har gemensamt gjort många försök med att hitta tillbaka till formen 2018, men med tanke på Ians starka vilja att komma hem känner vi att vi får acceptera det och det är ganska okej tajming att göra detta just nu, säger Jens Gustafsson.

Ian Smith:

– Jag vill tacka supportrarna för allt stöd jag fått under de här åren i Norrköping. Jag kommer alltid att vara tacksam för tiden och alla människor i Norrköping, säger Ian.

ARKIV: Janne om Zlatan i allsvenskan: ”Skeptisk” (13 maj 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Janne om Zlatan i allsvenskan: ”Skeptisk” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer