Emil Forsberg deppar när Sverige åkt ut ur Nations Leagues a-division. Foto: Bildbyrån

Klart: Sverige utslaget ur högsta divisionen i Nations League

Uppdaterad
Publicerad

Drömstart med mål efter fyra minuter.

Men det räckte inte för Sverige som förlorade med 2-4 mot Frankrike.

Trots att Kroatien förlorade i sin match så åker Sverige ut ur A-divisionen i Nations League.

– Det är klart det är surt när man vet att ett mål till hade räckt men det är vad det är, säger Emil Forsberg i C Mores sändning.

I måstematchen kunde det inte blivit en mycket bättre start.

Ett Frankrikeförsvar såg Viktor Claesson fånga upp ett förlupet inspel för att sedan tråckla sig igenom och sedan tåa till bollen. Se målet här:

Herrlandslaget i fotboll

Drömstart för Sverige och Nations League-platsen i A-divisionen var inom räckhåll.

Små chanser vid halvtid

Glädjen blev dock inte långvarig. När Sverige tappade bollen på andra tredjedelen kom en kvick omställning. Fransmännen fick ut bollen till Marcus Thuram som hittade in till Olivier Giroud som tryckte in den vid första stolpen.

Samtidigt som Kroatien gjorde 1-0 på Portugal och sänktes Sveriges chanser – och om chanserna var små då blev de ännu mindre innan halvtid.

På nytt var det Thuram som var upphovsman och fintade sig genom det svenska försvaret. Landsmannen Benjamin Pavard sist på bollen med en vacker halvvolley till 2-1.

– Vi försöker spela för smått. De har mycket folk, är aggressiva och vinner boll. De gör väl sina två första mål på det sättet, indirekt. På det sättet skjuter vi oss själva i foten med där. Vi kunde ha varit mer cyniska, speciellt när vi leder, säger Sebastian Larsson i C More.

Kalldusch direkt

En kvart in i andra halvlek kom nästa kalldusch.

Nytt franskt anfall och inbytte Kylian Mbappe slog ett inlägg som träffade en framstörtande Giroud rätt på pannan till 3-1.

Sverige skulle dock sprattla en sista gång. Med mindre än några minuter kvar satte Robin Quaison 2-3 och samtidigt fanns hoppet då Portugal precis vunnit med 3-2 mot Kroatien.

Men trots en sista blågul anstormning blev det aldrig nära och istället satte Frankrike 4-2 i ett tomt mål då Sverige satsade allt.

Därmed åker Sverige ur A-divisionen med ett måls marginal och man får nu ta sig an B-divisionen med länder som Island, Finland och Tjeckien.

– Det är surt. Vi gav det en chans men i slutändan är vi inte tillräckligt bra. Det blev en urladdning mot Kroatien och nu syns det att vi är många som är slitna, säger Emil Forsberg i C Mores sändning.

KLIPP: Frankrike avgör – i öppet mål:

UEFA Nations League

Frankrike logo

Frankrike

4 - 2

Sverige logo

Sverige

Stade de France, Paris Saint-Denis
Publik: 0
Domare: Aleksei Kulbakov
UEFA Nations League
League A – Grupp 3 - 2020/2021
#LagSVOFGM-IMMP
1
Frankrike logotypFRAFrankrike
651012-5+716
2
Portugal logotypPORPortugal
641112-4+813
3
Kroatien logotypCROKroatien
61059-16-73
4
Sverige logotypSWESverige
61055-13-83

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet