Zlatan om LA Galaxy: ”Jag är inte klar ännu” Foto: Bildbyrån/montage

Zlatan förlänger med LA Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic stannar i LA Galaxy.

Svensken har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Första året var en uppvärmning, i år ska jag slutföra den, säger Zlatan till Galaxys hemsida.

Så sent som i går gjorde Zlatan ett kryptiskt inlägg på Instagram där han hintade om att han skulle bli kvar i Los Angeles Galaxy.

Nu släcker klubben alla rykten som omgärdat svensken under vintern. Galaxy bekräftar att Zlatan förlänger kontraktet över nästa säsong. Han blir en av klubbens så kallade ”designated players”, vilket kan innebära ett stort lönelyft.

– I mitt första år värmde jag upp, jag tror att det andra året kommer bli annorlunda. Nu kan jag ligan och mina motståndare även om de vetat vem jag var sedan dag ett. Det första året var en uppvärmning, i år ska jag slutföra den, säger Zlatan till klubbens hemsida.

Får lönelyft: ”Vill vinna titeln”

I MLS får klubbarna högst ha tre designated players som inte behöver anpassa sin lön till ligans lönetak. Klubben hade förra säsongen tre spelare spelare i kategorin, där Ibrahimovic inte ingick. Det betyder att någon av förra säsongens tre spelare nu får anpassa sig till lönetaket.

– Jag vill hämta hem titeln. Jag kom hit för att göra avtryck och jag gjorde det inte tillräckligt i mitt första år. Jag är inte den som lämnar utan att vinna något för var jag än har gått har jag vunnit, säger han.

Los Angeles-laget missade slutspelet i MLS förra säsongen trots att Ibrahimovic gjorde succé med 22 mål på 27 matcher, inklusive en världsomtalad debutmatch där han gjorde två mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.