AIK såg rött två gånger om

Det blev en tung kväll för AIK när de gästade Malmö FF i Svenska Cupens nystart. När slutsignalen löd så hade de nio man på plan och förlust med 1-4 mot de ljusblåa på Stadion.

Det började bra med ett drömmål av 17-åriga nyförvärvet Abraham redan i sjunde minuten.

– Det känns bra att få göra första målet för AIK, sade Abraham i C Mores pausintervju.

Mönsteranfall

Men det var en motståndare som skulle stjäla showen. Efter en fin genomskärare från Tim Prica fick Anders Christiansen bollen ensam i straffområdet och kunde enkelt placera in bollen. Målet var lite av en personlig revansch för Christiansen. Lagkaptenen blev utvisad efter två gula kort i MFF:s allsvenska hemmamöte med Varberg. Efteråt tog han själv på sig ansvaret för tappade poäng.

-Det var idiotiskt av mig. Jag har bett om ursäkt till laget, sade han då.

Men nu var det dags för revansch. 2–1 kom i den 67:e minuten efter ett riktigt mönsteranfall från hemmalaget. Arnor Traustason skarvade fram bollen till Sören Rieks som spelade vidare till en framstormande Christiansen. Lagkapten placerade distinkt in sitt andra mål för kvällen.

Möter Mjällby

I matchens 71:a minut drog Paulos Abraham på sig sitt andra gula kort efter att ha rivit ner Erik Larsson, och när Sören Rieks två minuter senare gjorde 3–1 kändes matchen definitivt avgjord.

AIK:s lagkapten Per Karlsson utvisades också han i den 78:e minuten innan matchens huvudperson Anders Christiansen fullbordade sitt hattrick och fastställde slutresultatet 4–1.

I semifinalen ställs MFF mot Mjällby som besegrade Falkenberg på hemmaplan med 1-0. Falkenbergs målvakt Viktor Noring åkte på en frilägesutvisning i mitten på den första halvleken när han kapade en framstormande Taylor Silverholt. Med en man mer på planen fick Mjällby ett visst övertag och strax efter halvtid nickade Silverholt in matchens första och enda mål.

Första halvlek

• 7'
    0 - 1MålAbraham
  • 1 - 1MålChristiansen
    39'

Andra halvlek

• 2 - 1MålChristiansen
    66'
  • 3 - 1MålRieks
    74'
  • 4 - 1MålChristiansen
    88'

Så spelas semifinalerna

Semifinalerna spelas den 9 juli: IFK Göteborg–Elfsborg, Mjällby–Malmö FF

Finalen spelas den 30 juli och vilket lag som får hemmamatch lottas efter semifinalerna.