Två mål på tre minuter – AIK vann derbyt

AIK var smartare och effektivare i derbyt mot Hammarby. Bilal Hussein gjorde sitt första allsvenska mål och Sebastian Larsson slog in en straff i 2-0-segern.

– Det ser ut lite som semesterfotboll, säger Hammarbys Alexander Kacaniklic till SVT Sport.

Det stod 0-0 i paus efter att ett piggt AIK neutraliserat Hammarbys fruktade anfallsspel på Tele2 Arena.

När andra halvlek startade var Alexander Kacaniklic nära att ge hemmalaget ledningen, men missade.

–Jag har ingen aning om vad vi gör i dag. Det ser ut lite som semesterfotboll, som att vi är på stranden och spelar lite. Vi är inte där från minut ett, säger han till SVT Sport efter matchen.

I stället kunde Paulos Abraham dansa fram och servera Bilal Hussein, som med sitt första allsvenska mål pricksköt in 1-0 till AIK.

Bara ett par minuter senare fixade Hussein straff för gästerna. Fram klev Larsson och satte 2-0 med en säker bredsida.

Domslutet må ha varit tveksamt, men besvikelsen på läktarna var förstås obefintlig. Derbyt spelades utan publik.

Hammarby letade reduceringsvägar framåt – AIK stod stadiga och inkasserade tre tunga, välbehövliga poäng.

– Vi vet att fansen är hemma och stöttar oss. Den här vinsten är för dem, säger Hussein till SVT Sport efter slutsignalen.

Förlusten var ”Bajens” första på hemmaplan sedan september 2018.