Foto: Bildbyrån

Sydkoreansk klubb bötfälls för ”sexdockor”

Uppdaterad
Publicerad

FC Seoul anklagades för att ha använt ”sexdockor” för att fylla ut de tomma platserna på läktaren i en ligamatch mot Gwangju.

Nu bötfälls den sydkoreanska klubben med motsvarande 775 000 kronor.

K League skriver i ett pressmeddelande att dockorna ”skadat och förödmjukat kvinnor” och att Seoul straffas ”för att undvika liknande händelser i framtiden”.

Dockorna på läktaren som fått både supportrar och media att reagera syntes bland annat bära t-shirts med namnet på ett företag som säljer sexleksaker.

Klubben underströk att det handlade om skyltdockor, samtidigt som man i ett uttalande på Instagram beklagade det inträffade.

”Vi har åtskilliga gånger varit i kontakt med dem (leverantören) för att försäkra oss om att dockorna inte är vuxenleksaker”, skrev FC Seoul.

Den sydkoreanska fotbollssäsongen drog i gång den 8 maj bakom stängda dörrar efter att ha skjutits upp i mer än två månader på grund av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.