Klubbchefen: ”Ingen har uppfattat någon rasism”

Uppdaterad
Publicerad

Ord står mot ord mellan Samuel Mensiro och Oliver Berg.

Nu för klubbarna en dialog för att ta reda på vad som har sagts – samtidigt startar Svenska Fotbollförbundet en utredning.

– Vi har talat med de spelare som fanns nära situationen och även domaren, och ingen har uppfattat någon rasism, säger Kalmars klubbchef Markus Rosenlund till SVT Sport.

Samuel Mensiro anklagar Oliver Berg för att ha sagt ”black people can't play football”, något Berg och Kalmar FF dementerar.

KLIPP: Kaosscener efter slutsignal: ”Skandalöst” (23 augusti 2021)

Nu berättar Kalmars klubbchef, Markus Rosenlund, för SVT Sport att man tillsammans med Östersund försöker komma fram till vad som har hänt.

– Vi har lagt dagen i dag på att titta på de bilder vi har att tillgå och prata med de personer som var involverade, säger Rosenlund.

Samtidigt meddelar Svenska Fotbollförbundet att domare Mohammed Al-Hakim har lämnat in en rapport.

– Det är en specifik rapport för den händelsen. Nu ligger ärendet hos vår juridikavdelning som arbetar med det. Om de kommer in med en anmälan kommer vi att påbörja handläggning av ärendet i disciplinnämnden, säger Jeanette Green Jeppson, tävlingsjuridisk handläggare på SvFF, till SVT Sport.

– Men just nu finns det inget ärende hos disciplinnämnden gällande händelsen.

Se intervjun med Kalmars klubbchef i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.