Ahmed Yasin jublar efter sitt mål. Foto: Bildbyrån.

Knapp AIK-seger efter bjudning

Storsatsande AIK vann tävlingspremiären i Svenska cupen mot division 1-laget Syrianska med 2–1. Det krävdes en bjudning från gästerna för att Ahmed Yasin skulle avgöra.

AIK inledde säsongen med ”hemmamatch” på Tele2 arena mot Syrianska.

Henok Goitom gav AIK ett planenligt ledningsmål i den 13:e minuten. När Ahmed Yasin hoppade över Kristoffer Olssons fina passning friställdes Goitom och anfallaren placerade kyligt in 1–0.

Men Syrianska kvitterade med halvtimmen spelad. 17-årige Johannes Ercan nickade in 1–1 på hörna.

I andra halvlek återtog AIK ledningen när Success Chimankpa Nwosus pass i eget straffområde inte blev framgångsrikare än att Ahmed Yasin fick bollen och gjorde 2–1.

I samma fyrlagsgrupp som AIK och Syrianska spelade Halmstad och Oddevold 1–1.

Kalmar fick bara 0–0 mot Åtvidaberg, som precis som Syrianska degraderades från superettan förra året. Östersund toppar den gruppen efter segern med 3–0 mot Trelleborg för drygt en vecka sedan.