Foto: Bildbyrån

Knockad hattrickhjälte i Eskilstunas kross

Uppdaterad
Publicerad

När fyran och femman i damallsvenskan möttes på Tunavallen handlade nästan allting om Eskilstunas vänstermittfältare Julia Tunturi. Först gjorde hon ett äkta hattrick men innan paus tvingades finländskan bryta matchen efter en smäll mot huvudet.

Hennes Eskilstuna vann till slut med 5–0 mot Kristianstad.

Redan i tredje minuten gjorde Tunturi 1–0 när hon mötte Ngozi Okobis inlägg med pannan. Nästa mål kom efter en knapp halvtimme, när Lisa Dahlkvist släppte ut bollen till en framstormande Tunturi som prickade in 2–0 från vänsterkanten. 3–0 kom strax före paus efter att 23-åringen, som i veckan skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Eskilstuna, använt vänsterfoten på nytt. Därmed hade Julia Tunturi på bara en halvlek fördubblat sin målskörd den här säsongen.

Knockad före paus

Men första halvlek fick en tråkig avslutning för den finländska landslagsspelaren, som nickade ihop med en Kristianstadspelare och tvingades byta.

Efter pausvilan spädde Fanny Andersson på med två mål och inför sista omgången ligger Eskilstuna fyra på 37 poäng, medan Kristianstad är fyra poäng bakom.

Lördagens andra match vann Örebro med 5–1, borta mot redan nedflyttningsklara Kungsbacka.

Rosengård kan säkra guldet

I morgon söndag har Rosengård chansen att säkra SM-guldet då laget tar emot Viitsjö. Det räcker med en poäng för att hemmalaget ska få ta på sig guldattarna. Matchen mot Vittsjö sänds i SVT 1 med avspark 15.00.

I botten av tabellen blir det dramatiskt då Djurgården och Limhamn Bunkeflo slåss för att säkra nytt kontrakt. Med två omgångar kvar ligger Djurgården på nedflyttningsplats, en poäng bakom. Stockholmarna tar emot Piteå och Limhamn Bunkeflo möter Linköping på bortaplan.  

OBOS Damallsvenskan

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

5 - 0

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 1198
Domare: Sara Wiinikka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.