Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Fischer skadefri: ”Ett gott tecken”

Uppdaterad
Publicerad

Det återstår bara två matcher av säsongen.

Först nu är Nilla Fischer smärtfri efter skadorna hon dragits med under hösten.

– Det känns mycket bättre nu – men jag ska försöka att vara smart, säger hon till SVT Sport.

Nilla Fischer har inte spelat damallsvensk fotboll sedan 0-0-matchen mot Kristianstad den 10 augusti. Den 35-åriga landslagsstjärnan har dragits med en hälskada under hösten. När den väl hade läkt fick Fischer istället problem med en slemsäck i sitt vänstra knä.

När nu två omgångar återstår i damallsvenskan – Linköping har Limhamn/Bunkeflo och Kif Örebro kvar att möta – är det osäkert i fall mittbacken kommer spela något mer. Positivt är dock att hon äntligen är skadefri.

– Jag har haft problem med knäet senaste veckan, men det känns mycket bättre nu. Jag tränade fotboll i onsdags och torsdag och har inte fått någon negativ reaktion på det. Men det gäller att ha tålamod och inte gå på för hårt. Men det är ett gott tecken på att det inte kommit någon reaktion. Det är trevligt att känna sig smärtfri. Jag får försöka vara smart nu även fast jag inte känner något, säger hon till SVT Sport.

Jobbig säsong

LFC ligger sexa i serien och har varit lite av en besvikelse i år. Fischer är dock mest besviken på sin sejour i klubben sedan hon anlände efter VM-bronset i somras.

– Det har varit jobbigt. Jag hade höga förväntningar på mig själv att kunna hjälpa Linköping till att fajtas om SM-guldet, men det är klart att det känns som en besvikelse för mig personligen att inte kunna spela mer än fem matcher. Det var ganska många år sedan jag var skadad, så det är en ovan situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.