Svenskt bronsjubel i fotbolls-VM som sågs av rekordpublik. Foto: Bildbyrån

Över en miljard såg fotbolls-VM

Publicerad

Över en miljard människor såg något från sommarens fotbolls-VM på tv eller digitala plattformar. En ökning med 30 procent sen förra VM i Kanada 2015.

Fifa har nu släppt siffrorna för hur många som följde fotbolls-VM i Frankrike i somras. 1,12 miljarder människor såg något från VM på tv eller på en digital plattform, hemma eller på annan plats. Det är första gången ett dammästerskap sprängt miljardgränsen.

– Att vi nådde målet på en miljard visar damfotbollens attraktionskraft, säger Fifas president Gianni Infantino. Det visar också att om vi sänder fotboll av världsklass kommer människor alltid att vilja titta, oavsett om män eller kvinnor spelar.

Finalen mellan USA och Nederländerna var den mest sedda matchen någonsin i ett dam-VM, över 260 miljoner. När Sverige mötte Nederländerna i semifinal tittade 2,5 miljon svenskar.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se guldscenerna vid slutsignalen Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer