Megan Rapinoe. Foto: Bildbyrån

Rapinoe tackar ja till besök hos kongressen

Publicerad

Megan Rapinoe har, å sitt lags vägnar, tackat ja till en inbjudan till amerikanska kongressen för att fira söndagens VM-guld. Men det tidigare beslutet, att inte besöka Vita Huset, står fast.

I onsdags tog det amerikanska VM-guldlaget emot folkets jubel och hyllningar på New Yorks gator i en storslagen parad. Lagets vicekapten och VM-turnerings guldskovinnare – Megan Rapinoe – har även tackat ja till en inbjudan för guldlaget att bli hyllade i Kapitolium, hemvist för USA:s kongress. Chuck Schumer, demorakternas ledare i senaten, meddelade i tisdags att han såg fram emot att träffa laget ”när dessa inspirerande kvinnor kan komma till nationens huvudstad”.

Beslutet om Vita Huset står fast

Megan Rapinoe har under VM-turneringen riktat stark kritik mot president Donald Trump och meddelade också att laget inte tänkte besöka Vita Huset om de vann. Trots det planerade besöket hos kongressen, bara ett par kilometer ifrån presidentbostaden, så står beslutet om att inte besöka Vita Huset fast.

– Ingen är intresserad av att låna ut den plattform som vi har kämpat så länge för att bygga till och att den ska associeras eller skadas av denna administration, sa Rapinoe i en intervju med CNN tidigare i veckan.

Om Donald Trump kommer bjuda in det amerikanska guldlaget är fortfarande oklart.

I klippet nedan kan du se Megan Rapinoes mäktiga tal efter segerparaden i New York.

Megan Rapinoe höll tal i New York. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer