Se när USA:s guldlag hyllas på Manhattan

Publicerad

De amerikanska VM-guldhjältarna i fotboll är tillbaka i USA och hyllades i dag med en stor parad längs Manhattan i New York.
I klippet ovan kan du se hur det såg ut när stjärnorna färdades genom staden.

Efter att ha besegrat Nederländerna i finalen med 2–0 i söndags är USA:s populära landslag tillbaka på hemmaplan.

I går landade de på flygplatsen Newark utanför New York och möttes av jublande supportrar och en röd matta.

Megan Rapinoe. Foto: Bildbyrån

Under onsdag morgon, lokal tid, hyllades spelarna med en parad i guldlagets ära och konfetti regnade ner över spelarbussarna. New Yorks borgmästare Bill de Blasio fanns med på en av spelarbussarna och ledde åskådarna att ropa ”Equal pay, equal pay” (lika betalt), precis som supportrarna gjorde efter VM-finalen i Lyon.

– Intressenivån är mycket större nu jämfört med VM-guldet för fyra år sedan. Delvis eftersom det här laget har blivit ikoner för kvinnorörelsen, säger Jessica Lappin, en av de som arrangerat paraden, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Under resan turades flera av spelarna också om att hålla upp en skylt med texten ”Parades are cool, equal pay is cooler” (parader är coola, lika lön är coolare).

Rapinoes ord till Trump: ”Ditt budskap exkluderar människor”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer