Foto: Bildbyrån

Kollapsen i första El Clásico – svensklaget överkört

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en mindre lyckad ligadebut för Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani. I tidernas första El Clásico på damsidan blev CD Tacon överkörda och förlorade med 9-1.

CD Tacon har tagit klivet upp till spanska högstaligan och dessutom blivit uppköpta av Real Madrid, även om namnet ändras först till nästa säsong när Reals licens träder i kraft.

Ligapremiären blev speciell på många sätt, inte minst med tanke på att den spelades mot självaste Barcelona. Men det var klasskillnad, något som Asllani visste om redan på förhand.

– Det är klart, att möta Barcelona blir ju verkligen speciellt. Men vi har ju inte oddsen på vår sida eftersom de har haft ett lag och storsatsat i x antal år. Men vi tar en match i taget och ska bygga laget så gott vi kan, sa hon till SVT Sport innan matchen igår.

Svenskduon bakom Tacons enda mål

Ligatvåan och Champions League-finalisten, Barcelona gick ifrån till 4-0 redan i första halvleken och den svenska anfallsduon hade svårt att skapa något för nykomlingen.

De lyckades dock få det att stämma vid ett tillfälle i den andra halvleken, när Asllani passade Jakobsson som stod för ett inlägg där Jessica Martinez satte pannan till och reducerade till 1-4.

Matchen slutade 9-1 där spanska Jenifer Hermoso avslutade med ett äkta hattrick i slutet på den andra halvleken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.