Daniel Nannskog vill se Alexander Isak från start i Blågult. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Snacka om tuffa beslut för Janne Andersson”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak och Robin Quaison – två unga talanger som båda blev målskyttar i matchen mot Färöarna. Men också en Emil Forsberg som vilades inför mötet med Norge. Hur Janne Andersson kommer ta ut laget till viktiga EM-kvalmötet hemma på Friends på söndag är en rejäl tankenöt, enligt SVT:s expert Daniel Nannskog.

Färöarna är 108-rankade i världen och att Sverige vann EM-kvalmötet med 4-0 var egentligen väntat. Men vad som var extra glädjande var de unga måltalangernas framfart: två mål av Alexander Isak och ett av Robin Quasion.

– Jättebra att vi fick mål från Isak och Quaison, vilket vi kommer ha stor nytta av i fortsättningen. De grabbarna är verkligen vår framtid. Sen är det bra att man inte behöver förta sig i andra halvlek. Med tanke på att Norge-matchen väntar på söndag kunde man spela av andra halvlek utan att bli slitna. Det är jätteviktigt att man inte behövde kriga för segern, säger Daniel Nannskog.

EM-kval fotboll

Nu är den stora frågan hur Janne Andersson kommer ställa upp laget mot Norge. Det finns flera alternativ på anfalls- och yttermittfältspositionerna.

– Det blir väldigt intressant se hur han löser offensiven eftersom Forsberg med all säkerhet ska in i startelvan. Quaison fortsätter där han har varit hela kvalet, med en bra insats och mål. Isak gör två härliga mål och en fin match, säger Nannskog och fortsätter:

– Berg kanske inte gjorde något större väsen av sig i den här matchen men har ju sina styrkor numera i det defensiva arbetet som Janne sätter stort pris på och kanske kommer mer till sin rätt mot Norge. Sebastian Larsson ser jag också som en startman mot Norge med sin löpkapacitet som kommer bli viktig mot Norge. Men en av de här spelarna ska alltså bort.

– Snacka om tuffa beslut för Janne Andersson!

EM-kval

Färöarna logo

Färöarna

0 - 4

Sverige logo

Sverige

Tórsvøllur, Tórshavn
Publik: 3108
Domare: Tiago Martins

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet