Nilsson Lindelöf: ”Det är väldigt fina mål som vi alla gör”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en komfortabel seger med 4-0 för Sverige i EM-kvalet mot Färöarna. En av målskyttarna var Victor Nilsson Lindelöf, som gillade hur de svenska målen såg ut.

– Jag tycker att det är väldigt fina mål som vi alla gör, säger han till SVT Sport.

I den svenska segern så var det Alexander Isaks första match från start i tävlingssammanhang med landslaget. Och det slutade i succé för svensken som nätade två gånger.

– Väldigt roligt för Alexander att han får i sin första match från start göra två mål. Jag tycker att han visar sina kvalitéer, säger Nilsson Lindelöf.

Herrlandslaget i fotboll

Men det var inte bara Isak som gjorde mål, utan även Manchester United-backen gjorde mål.

– Helt okej träff. Den gick i mål, det är det som är det viktigaste. Jag gör inte mål så ofta längre så är kul att få hjälpa till med det också, säger han.

Spelade av matchen

När Sverige fick en 4-0 ledning i första halvlek så blev det ett mer avvaktande spel i andra när Sverige mest spelade av matchen, och det var något som Nilsson Lindelöf var medveten om.

– Ja det var inte så jättehögt tempo. Vi försökte bara spela av matchen. Det var lite slarv, men jag tror att många hade tankar på att bara spela av matchen.

Nu väntar en match mot Norge på söndag, som även de vann ikväll när de besegrade Malta med 2-0.

– Vi ska återhämta oss så bra som möjligt nu och så har vi en väldigt rolig match att se fram emot. Det kommer att bli en väldigt tuff match, det är det alltid mot Norge. De är duktiga, kompakta och försvarar bra så det gäller att vi går in i den matchen med en bra mentalitet och följer vår matchplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet