Lionel Messi. Foto: Bildbyrån

Spansk reporter om Messi: ”Det visar att han redan bestämt sig”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi har begärt att få lämna Barcelona.

Storklubben kommer göra allt för att behålla honom, men skulle det vara omöjligt kommer de inte att begära 700 miljoner euro, som utköpsklausulen säger.

– Neymar lämnade för 222 miljoner euro, Messi måste gå för minst 223. De vill att han ska bli den dyraste i klubbens historia, säger den spanska journalisten Cordula Reinhardt till SVT Sport.

Att Lionel Messi vill flytta från Barcelona ska ha kommit som en chock för klubben. Samtidigt har relationen med ledningen försämrats under den senaste säsongen och när Ronald Koeman tillsattes som tränare i förra veckan ska bägaren ha runnit över efter ett telefonsamtal.

– Messi avbröt sin semester för att samtala med den nya tränaren. Det ska inte ha varit ett trevligt samtal, där Koeman ska ha sagt att det inte längre kommer ske någon särbehandling av spelare, säger Cordula Reinhardt på spanska tidningen El Mundo Deportivo.

Ska ha varit i kontakt med City

Enligt flera medier ska Koeman samtidigt ha meddelat anfallsstjärnan Luis Suárez att han inte längre är önskvärd i klubben.

Därefter ska Messi, enligt Reinhardt, ha ringt Manchester Citys tränare Pep Guardiola.

– Messi ska ha frågat om Manchester City skulle vilja värva Messi. Vi vet ännu inte vad svaret var, men vad vi vet är att han (Messi) har en av sina bästa vänner, Kun Agüero, i City. Det visar att han redan bestämt sig.

Messi ska ha valt att lämna in ett dokument (ett så kallat burofax), vilket gör det hela mer trovärdigt att han vill lämna Barcelona. 33-åringen har dessutom en klausul i sitt kontrakt som säger att han varje år kan lämna klubben i juni, tio dagar efter avslutad säsong. Eftersom coronapandemin avbröt säsongen hävdar Messi att säsongen precis tagit slut och att han ska kunna lämna fritt, utan några pengar emellan.

– Det är det värsta som kunde hända Barcelona, att han skickade ett burofax. Barcelona svarade bara med att de inte vill att han ska lämna, de vet att om de tar detta till domstolen har Messi en stor chans att vinna.

SE MER: Nannskog: ”Kan förstå Messi – Barcelona har stått still”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.