Saman Ghoddos och Ken Sema. Foto: TT

Kompisarna tror på inhopp för Ghoddos

Uppdaterad
Publicerad

Kompisarna i Östersund tror och hoppas att en allsvensk spelare gör VM-debut i eftermiddag.

– Jag är säker på att Saman Ghoddos får spela. För första gången håller jag på Iran, säger VM-reserven Ken Sema.

Och tillägger: men jag håller mest på Sverige.

När klubbkompisarna svettades på träningsplanen hemma i Östersund i morse var Saman Ghoddos i S:t Petersburg och väntade på besked om han skulle få spela i Irans VM-match mot Marocko.

– Alla i laget hoppas att han ska göra succé. Vi håller på Saman, inte nödvändigtvis på Iran, säger Brwa Nouri. Det är stort för klubben att han är med, men ännu större för honom själv, så klart.

Lagkamraten Ken Sema, som var så nära VM att han fick hjälpa till på ett par träningar under lägret i Båstad, säger:

– Det är första gången jag håller på Iran. Jag är rätt säker på att han får spela, hoppa in.

”Har  haft kontakt hela tiden”

Gamla lagkamraten och kompisen Sotirios Papagiannopoulos i Östersund (snart i FC Köpenhamn) tror också att Saman Ghoddos chanser till VM-debut är stora:

– Jag har inte hört något i dag. Men vi har haft kontakt under hela den här tiden. Han kan mycket väl göra ett inhopp. Det är det han sagt.

– Saman är en perfekt inhoppare, en spelare med kvaliteter som kan förändra matchbilden. Jag vet att han hoppas, men att han inte vet riktigt om han får spela. Alla drömmer väl om att få spela VM, och han är ju väldigt nära. 

Ja, även Sotirios Papagiannopoulos var nära VM. Han fanns med som reserv i Janne Anderssons VM-planer.

– Jag har inte direkt suttit och väntat på samtal, fast jag har hållit igång och tränat, som vanligt. Men att spela VM är ju det största som finns för en fotbollsspelare.

Flyttar till Danmark

I stället för VM med Sverige kommer han att flytta till Danmark för att spela med FC Köpenhamn. Redan på måndag, när Sverige premiärspelar, startar hans nya karriär i ett lag som saknar tre spelare, upptagna av VM-spel för Danmark.

Papagiannopoulos och Ghoddos är bra kompisar från tiden i Östersund, och båda tog dessutom vägen via Södertälje (Assyriska respektive Syrianska) innan succén i Östersund.

– Gör Saman mål eller så i VM då är det nog många i Östersund och i Södertälje som blir glada. Då kommer hans värde att öka och det blir pengar in både för ÖFK och Syrianska.

Klockan 17 startar Marocko-Iran i S:t Petersburg och sänds på SVT och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.