Foto: DR

Konflikten: Danska spelarna utan namn på tröjorna

Uppdaterad
Publicerad

I sista stund kom landslagsspelarna och det danska fotbollsförbundet, DBU, överens om att tillfälligt lägga ner stridsyxan och spela VM-kvalmatchen mot Ungern. Men konflikten fick konsekvenser för matchdräkterna.

EM-tvåan Danmark hotade med strejk under veckans landskamper om inte ett nytt avtal, där spelarna skulle ses som anställda av förbundet under landslagsuppdrag, kom till stånd.

Igår lyckades man lösa konflikten.

– Vi har ingått ett delavtal, som det kallas. Det är båda parter rätt så nöjda med. Resten av avtalet faller på plats senare, sa danska stjärnan Nadia Nadim.

Men en konsekvens blev att spelarna inte bar namn utan bara nummer på ryggen under matchen mot Ungern.

– Tröjorna saknar namn eftersom DBU vägrade att trycka dem då de igår inte helt säkert visste vilka som skulle spela, skriver Ekstrabladet i en kommentar.

Det regnade kraftigt i Györ. Danmark hade ett hundratal medresta fans med sig.

Konflikten är inte löst utan förhandlingen ska återupptas efter kvalmatchen.

Danmark vann med 6-1 efter hårt ungerskt motstånd första timmen. Rosengårds Sanne Troelsgaard blev stor matchvinnare med sitt hattrick. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.