VM-kvalmatchen mellan Danmark och Ungern kommer att spelas Foto: Bildbyrån

Danmark spelar kvalmatchen mot Ungern

Uppdaterad
Publicerad

Den danska fotbollsstjärnan Nadia Nadim bekräftar att landslaget kommer att spela VM-kvalet mot Ungern på tisdag.

– Vi har ingått ett delavtal, säger hon till danska TV 2 Sport.

Det danska damlandslaget har legat i konflikt med förbundet en tid och träningsmatchen mot Nederländerna i fredags ställdes in.

På tisdag väntar VM-kvalmatch mot Ungern. Danmark hade fram till klockan 12 på måndagen på sig att meddela en laguppställning, annars hotades de att uteslutas från hela turneringen.

VM-kval fotboll

”Det är vi som kommer att spela”

Nu bekräftar Nadia Nadim för danska TV 2 Sport att hon och resten av spelarna ställer upp i kvalmatchen.

– Det är vi som kommer att spela. Vi har ingått ett delavtal, som det kallas. Det är båda parter rätt så nöjda med. Resten av avtalet faller på plats senare, säger Nadim.

Danska fotbollsförbundets VD, Claus Bretton-Meyer, håller med.

– Det är bra för damlandslaget, och för alla inom dansk fotboll, att vi kan spela den viktiga VM-kvalmatchen. Och åter lägga fokus på det sportsliga, säger han i ett pressmeddelande på spelarföreningens hemsida.

Pernille Harder Foto: Bildbyrån

”Inte optimalt”

Laget kommer att anlända till Ungern under måndagskvällen och kommer inte att träna på arenan. Pressen är inte heller inbjuden att träffa laget. Enligt Pernille Harder har uppladdningen inför matchen inte varit den bästa.

–  Det har inte varit optimalt. Men vi har gjort allt för att vi ska vara skarpa i morgon. Vi har tränat varje dag under bra förhållanden och fått bra behandling. Jag har varit fokuserad på matchen, även om det har varit svårt, säger hon.

Landslaget får stort stöd

De danska herrarna har stöttat damerna genom att avstå en del av sina löner till förmån för sina kvinnliga kolleger. Många av de svenska damerna har också uttryckt sitt stöd.

– Vi har följt den här frågan, den är viktig. Jag tycker att spelarna gjort rätt när de tog striden, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Och den amerikanska landslagsstjärnan Alex Morgan uppmanar fler via twitter att stötta de danska damernas kamp.

tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet