Göteborg satte press på Rosengård

Eskilstuna kunde inte hota Göteborg när lagen möttes på Valhalla. Hemmalaget vann med 3-0 (2-0) och satte därmed press på serieledaren Rosengård som möter Djurgården i morgon söndag.

-Det är många matcher kvar och många poäng att spela om, konstaterar nyblivna landslagsspelaren Filippa Curmark hoppfullt till TT.

Göteborg dominerade den första halvleken med ett stort bollinnehav och 11-1 i avslut. Men Eskilstuna fick det första farliga läget då Ngozi Okobi drog på ett skott som målvkaten Jennifer Falk tippade upp i ribban och i momentet efteråt sänkte Eskilstunas Loreta Kullashi när hon boxade bort bollen från mållinjen.

Sen handlade mest om hemmalaget Göteborg. I den 13:e minuten brände Natalia Kuikka en straff. Den var riktigt dåligt slagen och målvakten Cosette Morche hade inga problem med att ta den den enkelt.

Andra gången gillt för Koivisto

I den 18:e minuten fick Morche sträcka ut sig i 18:e minuten då Emma Koivisto drog på en rackarrökare från straffområdeslinjen. Minuten efteråt räckte det inte hur mycket Eskilstunamålvakten sträckte ut sig då Koivisto sköt ett nytt skott. Denna gång smet den in nära stolpen till 1-0.

Göteborgs andra mål gjordes av Natalia Kuikka som fick revansch för sin straffmiss då hon nickade in 2-0 efter en knapp halvtimme.

Den andra halvleken blev något jämnare men Göteborgs seger var aldrig i fara. Eskilstuna stack upp några gånger men hemmalaget utökade ledningen till 3-0 genom Pauline Hammarlund.

KLIPP: Se Kuikkas drömmål när Göteborg utökar ledningen (12 augusti 2020)