Rosengård gjorde miniryck efter Anvegårds dubbel

Rosengård har gjort ett miniryck i toppen av tabellen.

Segerorganisatör blev Anna Anvegård som gjorde båda målen i 2-1-segern mot Eskilstuna.

Efter tabelltvåan Göteborgs förlust i går mot Kristianstad hade Rosengård i dag chansen att ta ett litet grepp om SM-guldet. Och det såg man till att göra.

Avgörandet kom i den 68:e minuten när Anna Anvegård satte 2-1 på straff. Anvegård lurade Cosette Jolee Morche i Eskilstunas mål innan hon slog bollen till höger om Morche.

Målet var Anvegårds nionde i årets damallsvenska.

Rosengård inledde strålande med fart och smarta kombinationer och skapade också flera målchanser tidigt i matchen.

Utnyttjade passivt försvar

Ledningsmålet kom inte helt ologiskt redan efter fem minuter. Anvegård utnyttjade Eskilstunas passiva försvarsspel när hon ohotad fick dra till strax utanför straffområdet och satte 1-0.

25 minuter senare kvitterade Eskilstuna genom Loreta Kullashi på straff innan Anvegård alltså målade på nytt.

Eskilstuna tog över bollinnehavet i slutet av matchen i jakten på en kvittering. I den 89:e minuten fick Anna Oskarsson ett bra skottläge i straffområdet efter att ha tagit emot ett inlägg. Men Oskarsson, som också hade möjlighet att spela en medspelare, drog skottet på Zecira Musovic i Rosengårds mål.

I och med segern leder Rosengård damallsvenskan tre poäng före Göteborg.